Om Airlift


Airlift AS har sin hovedbase ved Førde Lufthavn Bringeland i Sogn og Fjordane,  og er den største Nord-Europeiske tilbyder av innenlandske helikoptertjenester. Vi har helikopter stasjonert ved våre baser i Førde (Sogn og Fjordane), Kinsarvik (Hordaland) og Stranda (Møre og Romsdal).  Airlift har også baser i Bergen og Hammerfest der hovedaktiviteten er knytta til transport av los til større fartøy som anløper norske havner.

Selskapet er en del av NHV-gruppen som har sitt hovedsete i Oostende, Belgia. Airlift opererer en flåte på 18 helikopter og har 105 ansatte. Airlift AS ble etablert i 1986 og har gjennom over 30 år bygget seg opp betydelig erfaring og kompetanse på person- og lastetransport. I tillegg til flygning med long-line har Airlift lang erfaring innenfor søk og redning, blant annet fra Svalbard. Dette gjør at selskapet har solid erfaring også fra flygninger under vanskelige og krevende forhold.

Airlift er operatør av Nord-Europas eneste tungløft-helikopter med en løftekapasitet på over fire tonn. På grunn av Airlift sin lange erfaring innenfor avansert lasteflygning har selskapet levert tjenester med et globalt nedslagsfelt til offshoreindustrien i forbindelse med skifte av flammetårn .

Airlift leverer også tekniske tjenester,  både innenfor design (EASA Part-21) og ordinære tekniske tjenester (Part-145). Vårt tekniske kompetansemiljø består av i underkant av 30 høyt kvalifiserte ressurser.

Les mer om vår arbeidskodeks