Vil tilby luftfartskompetanse til droneflygere

Foto: Griff Aviation

Foto: Griff Aviation

Det betyr at du snart kan leie en Airlift-drone med pilot, eller bli kurset av oss til å fly dronen selv.

Mer enn 30-års erfaring innen luftfart, gir oss et kompetansegrunnlag som vil bli mer og mer etterspurt i droneverden. Det vil etter hvert bli krevd dialog med relevante myndigheter, noe vi allerede har. I tillegg vil kravene til dem som flyr dronene øke, krav vi allerede kan etterfølge med våre helikopterpiloter, som har lang erfaring og god utdanning.

Dette gjør at vi vil tilby vår luftfartskompetanse til droneverden.

– Vi ønsker å bli en naturlig samarbeidspartner på dronevirksomhet, forteller Børre Eimhjellen, kommersiell direktør i Airlift.

Vil tilby kvalitetssikring

Vi ønsker å tilby kvalitetssikring av ulik dronevirksomhet, basert på vårt faglige personale. Dette kan for eksempel være opplæring av montører, slik at de kan utføre droneflygning til inspeksjon av master og linjer. Slik vil de bli trent til å fly i dårlig vær, i tettbygde strøk og i områder med skredfare.

– Vi ønsker å trene folk til å kunne fly under RO3-godkjenning. Vi kan tilby løpende oppdateringer i henhold til lover og regler, gi oppfriskningskurs og vedlikeholde kompetansen, utdyper Eimhjellen.

Dette gjør dronepilotene trent til å bruke dronene på en tygg og sikker måte.

– Vi ønsker å gjøre det lettere for ulike bedrifter som vil benytte seg av droner. Samarbeider de med oss, kan vi sørge for å få godkjenninger på plass og de vil være sikre på at operasjonene følger regelverket.

Lei drone med pilot

I tillegg til å dele vår kunnskap, vil vi få på plass en ordning der vi tilbyr utleie av større droner for RO2- og RO3-operasjoner. Piloten kan enten være en Airlift-pilot eller en ekstern pilot vi har godkjent.

– Dermed kan bedrifter som samarbeider med oss unngå å ha egne, dyre droner. Vi utfører service og vedlikehold av dronene, og har alltid tilgang på oppdaterte, erfarne piloter. Dette vil løfte oppdragene til et profesjonelt nivå til en bedre pris. Dette tror jeg både vi og bedriftene som samarbeider med oss er tjent med, sier Eimhjellen.

Vi har med andre ord mange, spennende planer for dronevirksomhet. Dette vil komme på plass gradvis utover høsten, med håp om å bli en ettertraktet aktør i løpet av 2019.

Les også: Utvider helikopterflåten med droner

AktueltGasta Design