Turister fra hele verden vil se Vestlandet fra luften

Her flyr et av våre AW169-helikoptre over Sognefjorden. Foto: Thomas Barstad Eckhoff.

Her flyr et av våre AW169-helikoptre over Sognefjorden. Foto: Thomas Barstad Eckhoff.

Med våre nye AW169-helikoptre kan vi gi folk unike naturopplevelser.

Våre nye helikoptre, av typen AW169 er velegnet for persontransport. Dette er helikoptre med to motorer og to piloter, noe som gir flere muligheter for helikoptertransport.

– Mange turister ønsker å se norsk natur fra luften, men er bevisst på hvilke helikoptre de vil fly. Det er ikke så mange helikoptre av denne typen i Norge ennå, så samarbeidet med Airlift er bra for oss, forteller Sara Marie Ytreøy i The Travel Designer.

Hun skreddersyr pakker til rike turister, og tilbyr dem helikopterturer over attraksjoner som Jostedalsbreen og Sognefjorden.

– Turistene synes det er helt fantastisk. De kan fly over breen, se fjorden og lande i havgapet i løpet av kort tid. Dette er spektakulært.

Om AW169

AW169 har plass til 8 passasjerer med bagasje, og kan fly i de fleste værforhold både dag og natt. Helikopteret er utrustet med to motorer samt en besetning på to flygere. Dette gjør at det kan fly under instrumentforhold i skyene, over havområder og under nattforhold. Våre nye helikoptre jobber i hovedsak fra basen i Bergen og Hammerfest med los-transport til og fra båter langs norskekysten, men de egner seg også godt til å fly turister.

– Våre øvrige helikoptre benyttes primært til flyging av last. De fungerer godt og er like tygge som AW169, men de er mindre komfortable som persontransport. De nye helikoptrene våre er mer presentable, forteller flygesjef Endre Onstad.

Onstad har flydd mye los, men dette er uten tvil den mest moderne helikoptertypen som finnes. Det betyr at det er flere hjelpemidler for pilotene, mer automatikk og flere redskap til å bedre situasjonsforståelsen i luften.

 

Se bilder

I slutten av februar hadde vi en tur i regi av The Travel designer, med amerikanske turistoperatører. Vi fløy blant annet over Fjærlandsfjorden og Jostedalsbreen, før vi stoppet i vakre Rognalsvåg. Foto: Thomas Barstad Eckhoff og Hans-Jacob Sunde.

AktueltGasta Design