Nå har vi droneberedskap over hele landet

helitrans+drone+opplaering.jpg

Nå kan vi, i samarbeid med Helitrans, nå hele landet i løpet av to timer.

Fra 15. februar var Airlift, Airlift Solutions og Helitrans operativ med 10 droner plassert utover over hele landet. Det betyr at vi kan nå hele landet i løpet av to timer - i samarbeid med helikopter.

Dette vil være en styrke i arbeid med søk og redning, bistand i forbindelse med brann eller andre overvåkningsoppdrag. Vi ser for oss at denne beredskapen vil være svært relevant for ulike aktører som har behov for beredskap og kapasitet som kan stille på kort varsel.

– Kombinasjonen mellom drone og helikopter gjør at vi kan ha langt bedre beredskap. At vi har beredskapen på plass, viser at vi har klart å samarbeide godt mellom Airlift, vårt deleide selskap Airlift Solutions og Helitrans, forteller daglig leder i Airlift, Stian Hårklau.

Sertifiserte piloter

I tillegg til innkjøp av droner, har vi jobbet med å gi fyldig og god opplæring av dronepiloter. Vi har sertifisert mange lastemenn, og vil sertifisere flere aktuelle kandidater i fremtiden.

– Totalt har vi 25 ressurser som nå er opplært til å fly dronene vi har utplassert rundt om i landet. Dette gjør at vi har høyt kvalifiserte droneoperatører på jobb og er trygge på at de kan gjøre en kvalifisert jobb med høy luftfartskompetanse, utdyper Hårklau.

Ta gjerne kontakt med Børre Eimhjellen (tlf. 97 75 15 23) eller Magne Kongsvik (tlf. 480 02 050) for mer informasjon om våre droneoppdrag.

edited.jpg
helitrans+drone.jpg
helitrans+drone+oppl%C3%A6ring+stian.jpg

Airlift Solutions og Helistrans holdt dronekurs på Trondheim Lufthavn Værnes i februar. Dronene har thermo- og IR-kamera. Alle foto: Helitrans.

AktueltGasta Design