Nå har vi droneberedskap over hele landet

Airlift sin base i Kinnsarvik.

Airlift sin base i Kinnsarvik.

Fra 15. februar kan vi, i samarbeid med Helitrans, nå hele landet i løpet av to timer.

Fra 15. februar er Airlift, Airlift Solutions og Helitrans operativ med 10 droner plassert utover over hele landet. Det betyr at vi kan nå hele landet i løpet av to timer - i samarbeid med helikopter.

Dette vil være en styrke i arbeid med søk og redning, eller flyging i forbindelse med brann og skogbrann. Denne beredskapen vil være tilgjengelig for politi og nødetater generelt.  

– Kombinasjonen mellom drone og helikopter gjør at vi kan ha langt bedre beredskap enn vi hadde klart med en av delene. At vi har beredskapen på plass fra 15. februar viser at vi har klart å samarbeide godt mellom Airlift, vårt deleide selskap Airlift Solutions og Helitrans, forteller daglig leder i Airlift, Stian Hårklau.

Sertifiserte piloter

I tillegg til innkjøp av droner, har vi jobbet med å gi fyldig og god opplæring av dronepiloter. Vi har sertifisert mange lastemenn, og vil sertifisere flere aktuelle kandidater i fremtiden.

– Totalt har vi 25 ressurser som nå er opplært til å fly de 10 droner vi har utplassert rundt om i landet. Dette gjør at vi har høyt kvalifiserte droneoperatører på jobb og er trygge på at de kan gjøre en kvalifisert jobb med høy luftfartskompetanse, utdyper Hårklau.