Airlift med på stor skredøvelse på Finse

Vi har vært med på det årlige Finsekurset i over 10 år, og tar alltid med oss nye erfaringer.

Dette er en nyttig øvelse. Finsekurset er et vinterkurs der fjellredningstjenesten i Norge og Røde Kors-systemet arrangerer sitt øverste lederkurs. Kurset har deltakere fra Politiet, Hovedredningssentralen, Sivilforsvaret og Røde Kors Hjelpekorps. I år ble øvelsen holdt 23. februar til 3. mars. Airlift deltok fredag 1. mars med et helikopter i forbindelse med kursdelen skredøvelse. Det går ut på å fly ut letemannskap og hunder med førere etter at et skred har blitt løst ut.

– Vårt helikopter er mindre enn redningstjenesten sitt Super Puma og politiet sitt helikopter. Dette gjør at vi ofte kan fly folk nærmere inn i rasområdet, og dermed få letemannskap kjapt på plass, forteller Mads Brænd, pilot i Airlift.  

Airlift fløy 50 personer tilsammen på en time, noe som viser hvor effektivt et helikopter kan jobbe. Det kan sitte 4 passasjerer i helikoptere av gangen.

– Dette er litt annerledes enn det vi gjør på jobb til vanlig. Her flyr vi sammen med flere instanser, noe som er lærerikt. Vi får fly sammen og jobbe i team, utdyper Brænd.

Se bilder frA øvelsen:

Fotograf: Karsten Madsen.

AktueltGasta Design