Norske Blueway og Belgiske NHV går sammen

Skaper et av bransjens ledende selskaper innen helikoptertjenester

services_offshore_header_793_396_c1_c_c_0_0_1.png

Stavanger og Ostend, Belgia, 28. august 2014 -- NHV og Blueway har idag gleden av å presentere nyheten om at de to selskapene nå fusjonerer for å skape et av de ledende selskapene i innen helikoptertjenestebransjen. Gjennom transaksjonen vil NHV kjøpe Reiten & Co Capital Partners og Helicopter Transportation Group sine aksjer i Blueway. Den foreslåtte transaksjonen er avhengig av nødvendige myndighetsgodkjennelser. 

NHV og Blueway minner mye om hverandre som selskaper og er godt posisjonert innen flere områder. Begge selskapene har en strategisk tilstedeværelse i bade Nordsjøen og Vest-Afrika med fokus på offshore industrien, i tillegg har man kundebaser som minner mye om hverandre. De siste par årene har man inngått strategiske samarbeidsavtaler som delte hangarfasiliteter i Norwich og Den Helder. Disse felles satsingene har vist seg å være verdiskapende for begge selskapene. Kombinasjonen av disse to ledende virksomhetene fører til en enda sterkere og tydeligere posisjon i markedet. 

Den nye gruppen vil skape et stort Europeisk-eid helikopterselskap med 650 ansatte i flere land over hele verden med en samlet omsetning på mer enn 270 millioner dollar i 2013. 

Fokuset fremover for det sammenslåtte selskapet blir å styrke kundebasen i Nordsjøen (Norge, Danmark, Nederland, Belgia, Storbritannia), i Frankrike og i Afrika, med utgangspunkt i de eksisterende basene man har der i dag (Elfenbenskysten, Ghana og i Nigeria). 

Gruppen vil få en flåte bestående av totalt 59 helikoptre (EC225, AS332L2, AS332C, AW139, EC155B1, AS365, EC145, MD Explorer og AS350). I tillegg vil man i de neste tre årene få levert 19 nye helikoptre (1 EC225, 16 EC175 og 2AW139). 

- Dette er en milepæl i Blueways snart 30-årige historie. Gjennom vår kompletterende tilstedeværelse geografisk, betydelige størrelse og innovative forretningskulturer kan vi nå bli det ledende helikopterselskapet vi så lenge har drømt om, og som våre kunder har etterspurt. Våre kunder og partnere vil dra nytte av vår økende fleksibilitet og dedikasjon til sikkerhet og pålitelighet, sier konsernsjef i Blueway, Johnny Skoglund. 

- Vi er veldig glad for å nå kunne ønske alle i Blueway velkomne til denne nye gruppen. Vi har under lang tid vært imponert over Blueway og deres dedikasjon til kundene sine, deres kunnskap om industrien og lange erfaring. Vi deler også de samme verdiene og har like sterke ambisjoner. Det at vi nå går sammen med Blueway gir oss en robust plattform for ytterligere vekst. Vårt felles mål er å serve våre kunder på den aller sikreste og mest pålitelige måten, samtidig som vi gir dem fleksibilitet og det personlige møtet med oss de fortjener, sier administrerende direktør og en av eierne av NHC, Eric Van Hal. 

For ytterligere informasjon og kommentarer, vennligst kontakt:
Eric Van Hal, adm. dir. NHV: ericvanhal@nhv.be | +32 59 306 168
Johnny Skoglund, konsernsjef Blueway: johnny.skoglund@blueway.no | +47 417 23 000 

Representanter for nåværende eiere av Blueway AS:
Aage Krog, Styreformann Blueway: aage.krog@grouphtg.no | +47 900 23 694
Terje Bakken, nestleder styret i Blueway: tb@reitenco.no | +47 934 33 321

 

Om NHV

NHV Group, based in Ostend, Belgium, is specialized in B-to-B aviation services and has strong geographic presence with 360 employees across 15 bases on two continents, with a solid track record of rapid international expansion and a leading position in Western Africa (Ghana). NHV operates according to the highest industry safety standards and is the fastest growing challenger company in the global market segments of Oil & Gas, Helicopter Emergency Medical Services (“HEMS”) and Maritime Services, which include Search and Rescue (“SAR”), offshore Wind Farms and Harbor Pilot Services. Besides that NHV is an Approved Training Organisation (ATO).

NHV has a multipurpose high value fleet of 26 helicopters with an average age of 7.5 years. In 2013, NHV record turnover of close to €90 million, increasing organic growth by 34% on the previous year. NHV’s majority shareholder is Ardian. NHV has ordered 16 helicopters of the state-of-the-art Airbus Helicopters EC175 model and is the global launching customer and the first operator to receive the EC175 later this year.

  

Om Blueway

Blueway has been delivering helicopter services since 1986. In the beginning the company was operated under the Airlift-brand, and in 2006 the Blueway Group was established.  Blueway had by year end 2013 277 employees, turnover of approx. € 120 million, owns 23 helicopters and operated a fleet of 33 helicopters with three new helicopters to be delivered in 2014/2015. The companies various businesses operate under the following brands: DanCopter A/S, Blueway Offshore Norge AS, Vertech Offshore As and Airlift AS.

Blueway Offshore and Norge and DanCopter delivers offshore crew change services in the North Sea and selected locations world-wide. Vertech Offshore is the market leader in flare tip replacement by helicopter on offshore installations globally. Airlift is the leading supplier in Norway of power grid construction and maintenance services. Airlift is also a leading supplier of people transport, services to the telecom industry, construction, avalanche safety and power plant construction sites.

Blueway has been owned by Reiten & Co Capital Partner VI LP (60,4 %) and Helicopter Transportation Group AS (39,6 %). For questions related to the seller, please contact:

 

Om Ardian

Ardian, founded in 1996 and led by Dominique Senequier, is a premium independent private investment company with assets of US$47bn managed or advised in Europe, North America and Asia. The company, which is majority-owned by its employees, keeps entrepreneurship at its heart and delivers investment performance to its global investors while fuelling growth in economies across the world. Ardian’s investment process embodies three values: excellence, loyalty and entrepreneurship.  Ardian maintains a truly global network, with more than 330 employees working through ten offices in Paris, London, New York, Beijing, Frankfurt, Jersey, Luxembourg, Milan, Singapore and Zurich. The company offers its 300 investors a diversified choice of funds covering the full range of asset classes, including Fund of Funds (primary, early secondary and secondary), Direct Funds including Infrastructure, Expansion, Mid Cap Buyout, Ardian Croissance, Co-Investment and Private Debt.

 

AktueltMarco Pacagnella