Krevende montering i Europas høyeste mast

I august utførte Airlift sin første jobb i Storbritannia med AS 350 B3. Vi har tidligere gjort flere on- og offshore jobber med tungløftshelikopteret. B3’en gjorde en flere dagers reise fra Førde, 26 timer ren transitt flytid.

Målet for turen var å utføre noen krevende montasjer i to høye tv master, Waltham and Belmont. Belmont i Lincholnshire is Europas høyeste struktur på 388 meter. Som en del av arbeidet med å skifte fra analog til digital tv signal skal toppantennene på tv mastene skiftes. Airlifts del i Belmont var å montere en kran i toppen av antenna. 

I Waltham ble det installert en midlertidig antenne, som sikrer at tv signalene vil gå kontinuerlig, mens hovedantenna blir skiftet.

Begge jobbene ble utført på en dag og helikopteret kunne umiddelbart ta fatt på ferden mot Norge igjen.

Oppdragene ble gjennomført til kundens tilfredshet.  At kunden velger å hente et helikopter fra Norge til Storbritannia for å gjennomføre monteringer viser både helikopterets effektivitet og Airlifts kompetanse. Vi er overbevist om at våre AS 350 B3 får flere turer til Storbritannia.

AktueltGasta Design