G-inspeksjon AS 332C Super Puma

Mandag  1. desember startet Airlift  G-inspeksjon på tungløftshelikopteret, en AS 332C Super Puma.

G-inspeksjon er det mest omfattende vedlikeholdet som utføres på et helikopter og som en av de få operatørene utfører Airlift inspeksjonen på eget teknisk verksted. En G-inspeksjon er en overhaling av hele luftfartøyet. Inspeksjonen er planlagt til ca 14 uker og helikopteret skal være operasjonsklart i begynnelsen av mars 09.

Denne uken har tolv teknikere startet demontering og overhaling av de ulike komponentene på helikopteret. I tillegg til eget mannskap blir det benyttet innleie blant annet to mann fra den Islandske Kystvakten.

Noen av inspeksjonene som skal gjøres ved G-inspeksjonen krever bruk av spesialverktøy og andre verkstedsrettigheter som Airlift ikke har. Airlift får dette utført ved Heli-One sitt verksted på Sola.